Pyragas su rabarbarais

PasidalinkEmail this to someoneShare on Facebook9Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Tumblr0

Pamenu, kad prieš metus gaminau rabarbarų džemą, šiemet rabarbarai buvo sunaudoti pyragui.  Pyrago gamybos procese buvau tik rabarbarų paruošėjas, o vėliau stebėtojas, fotografuotojas ir ragautojas. O po visko teigiamai įvertinęs pyragą nusprendžiau, kad verta receptu pasidalinti ir su kitais. Galbūt ir jūs susigundysite išsikepti gaivai rūgštelėjusį pyragą.

Ingredientai

  • 3 kiaušiniai
  • 1 stiklinė cukraus
  • 1 stiklinė aliejaus
  • 5 rabarbarų lapkočiai (dideli)
  • 3 arb. šaukšteliai kepimo miltelių
  • vanilinis cukrus
  • miltai

Gamybinis procesas

  • Rabarbarų lapkočius nuplauname, nulupame ir supjaustome apie 1cm kubeliais. Tuomet apipilame 4 šaukštais cukraus.
  • Su cukrumi išplakame kiaušinius, tuomet supilame aliejų ir vėl išplakame.
  • Į paruoštą masę įdėti kepimo miltelius, vanilę ir miltų, kad gautųsi tiršta tešla, vėl viską gerai išmaišyti.
  • Į gautą masę sudėti anksčiau paruoštus rabarbarus su visus susidariusiu saldžiu skysčiu, ir sumaišius, papildžius miltais iki reikiamo tirštumo galiausiai supilti masę į aliejumi išteptą skardą.
  • Pyragą kepti apie 35 min. 190 laipsnių karštumo orkaitėje.

Kitas būdas kepti rabarbarų pyragą, tiesiog naudoti savo žinomą obuolių pyrago receptą, tik vietoj obuolių dėti rabarbarus.

Galerija

PasidalinkEmail this to someoneShare on Facebook9Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Tumblr0
Straipsnis papildytas: lapkričio 18, 2015

Komentarai