Putino uogos su medumi

PasidalinkEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Tumblr0

Jei po pirmųjų šalnų prisirinkote nuostabaus raudonumo putino uogų šis receptas kaip tik jums. Siūlau pasigaminti putinų uogų sirupo, kuris padės sustiprinti atšiaurių žiemos sąlygų sekinamą organizmą, papildys vitaminų atsargas, padės esant sausam kosuliui ar gerklės skausmui. Receptas nesudėtingas, o paruoštas sirupas malonaus skonio.

Sudedamosios dalys tik dvi

  • Gerai prinokusios putino uogos (1 dalis)
  • Natūralus bičių medus (1 dalis)

Ruošimo būdas

Nuplaukime, nuvalykime ir nusausinkime putinų uogas. Tuomet, stengdamiesi nesutraiškyti uogų, nuskinkime jas nuo šakelių. Paimkime vidutinio dydžio (0,7 – 1 l) stiklinį indą ir iki pusės pripilkime paruoštų uogų. Tuomet paprasčiausiai stiklainį baigiame pildyti medumi. Stiklainis uždarome ir padedame vėsioje vietoje, kol medus tirpdamas ištrauks iš uogų sultis ir taip pasigamins sirupas (užtruks bent jau 7 – 10 d.). Jei medui tirpstant stiklainyje dar atsiras tuščios vietos, ją galite užpildyti papildomai įdėję medaus.

Naudojimas

Kai stiklainyje aiškiai nebematyti medaus, o tik rausvas sirupas – jau galime naudoti. Sirupas padės atsigauti išsekusiam organizmui, papildys vitaminų atsargas, padės skaudančiai gerklei, esant sausam kosuliui. Vartoti po vieną valgomąjį šaukštą porą kartų dienoje. Naudoti tiek sirupą tiek uogas. Jei valgysite uogas, neprarykite kauliukų, didesnis jų kiekis lengvai nuodingas.

Nepamirškite naudoti sausą šaukštą arba nesemkite sirupo iš viso indo, o įsipilkite, kiek reikia vienam kartui. Į sirupą patekus vandens, jis gali pradėti rūgti. Jei pastebėjote rūgimą geriau nebenaudokite.

Susiję straipsniai

PasidalinkEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Tumblr0
Straipsnis papildytas: gruodžio 1, 2015

Komentarai: 10

  1. Ramunas sako:

    Girdejau kita recepta , kad kosuli mazina tai tikrai . Imamas molinis indas i ji dedama lygiom proporcijom putino uogos svogunas ir medus . Molini puoda dedam i orkaite 90 laipsniu karstyje ( kad troskintusi ) laikom 6 valandas . Baigus perkosti .

    Atsakyti

  2. Lina sako:

    Noriu pasiklausti, ką reiškia sausų uogų? Čia tiesiog nudžiūvusios po plovimo, ar džiovintos uogos?

    Atsakyti

    Žolininkas rašo:

    Nudžiuvusių po plovimo, ar nuo rasos, kad nebūtų šlapios. Jei greitai sunaudosit didelės reikšmės tai neturi, tiesiog jei ilgiau žadate laikyti tai gali rūgimo procesą paskatinti.

    Atsakyti

  3. Aušra sako:

    O kur laikyti indą su sirupu, šaldytuve ?

    Atsakyti

    Žolininkas rašo:

    Taip, patogiausia šaldytuve.

    Atsakyti

  4. rita sako:

    O kodel negalima praryti uogu seklyciu?

    Atsakyti

    Žolininkas rašo:

    Rita, praryti galite nieko neatsitiks, tiesiog jos nėra kažkokio malonaus skonio. Čia recepte matyt tokia sakinio formuluotė gąsdinančiai skambanti :)

    Atsakyti

  5. jolita sako:

    ar galima uzpilti putino uogas degtine ir kam jos naudojamos(šis uzpilas)

    Atsakyti

  6. Ausra sako:

    Prisiruosiau ne mazai šio mišinio iš putinų uogų ir medaus. Geriu ryte ant tuščio skrandžio profilaktiškai, kad ligos nepultų. Turiu ir virškinimo problemų. Tai klausimas būtų, ar organizmas per ilgesnį laiką negali priprasti ir paskui jau nebereguoti ? Gal reiktų padaryti pauzę?

    Atsakyti

  7. Romualdas sako:

    Kuo naudingi putino putino uogų kauliukai?

    Atsakyti

Komentarai